پرویز کلانتری

دسته : نویسندگان
فعالیت : نویسنده ، نقاش

در اول فروردین 1310 زنجان به دنیا آمد و در 1395/2/31 تهران از دنیا رفت.

شرح بانک های اطلاعاتی

خانه ی حاج رحیم کجاست؟(داستان برای کودکان)- پرویز کلانتری(برگریده ای از نقاشی)- ولی افتاد مشکل ها (مجموعه داستان)- چهار روایت از شب نویی که بر نیما گذشت یا نگذشت (مجموعه داستان)- نیچه نه ، بگو مشد اسماعیل (مجموعه داستان)- آواز و پرواز (برای کودکان و نوجوانان)- سر این خط را بگیر و بیا (گزیده ی نقاشی ها )- پرویز کلا نتری(گزیده آثار نقاشی و تصویرسازی)- مرگ پایان کبوتر نیست (مجموعه قصه ها و تصویرها)- خوش آمدی آدم برفی(داستان برای کودکان)- چنته (داستان برای کودکان)-لباس گیلکی سارا(داستان برای نوجوانان)- تارکان پسر چابک سوار(مجموعه داستان)

پرویز کلانتری (زاده‌ی ۱ فروردین ۱۳۱۰ زنجان-درگذشت ۳۱ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۵) نقاش، طراح، نویسنده و روزنامه نگار معاصر ایرانی و از نقاشانِ مطرح نوگرای ایران بود. بسیاری از نقاشی‌های آشنا برای کودکان دبستانی –به‌ویژه در کتاب‌های نظام قدیم آموزش و پرورش– همچون «روباه و خروس»، «چوپان دروغگو»، «حسنک کجایی؟»، «مرغابی‌ها و لاک پشت» و «روباه و زاغ» از آثار او بودند. پدر و مادرش از اهالی طالقان بودند اما به دلیل شغل پدر سالها در زنجان اقامت داشتند، و پرویز نیز در زنجان متولد شد و تا سه سالگی در آن شهر زندگی کرد. وی از کودکی علاقه‌ی خود را به رنگ‌ها نشان داد و به گفته‌ی خودش از کودکی با خط خطی کردن دیوار همسایه‌ها کشیدن نقاشی انتزاعی را تمرین می‌کرد. پدرش کارمند اداره راه و مادرش خانه‌دار بود. دوران تحصیل را در دبستان علامه و دبیرستان شرف تهران گذراند. کلانتری در سال ۱۳۳۰ وارد دانشکده‌ی هنرهای زیبای تهران شد و در سال ۱۳۳۸ در رشته‌ی هنرهای تجسمی دانش‌آموخته شد. آشنایی او با همایون صنعتی زاده موجب راهیابی او به مؤسسه‌ی انتشاراتی فرانکلین ناشر کتاب‌های درسی و نشریهٔ پیک گشت. به این ترتیب به تصویرگری کتاب‌های درسی روی آورد.
کلانتری در سال ۱۳۳۴ به استخدام سازمان برنامه و بودجه درآمد و تا سال ۱۳۴۷ که به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتقل شد، در آن سازمان فعالیت داشت.

کلانتری در جمعه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۵ پس از تحمل مدت طولانی بیماری درگذشت

مشخصات بانک های اطلاعاتی
جنسیت : مذکر