غریبه و دریا

رمان نوجوان امروز

دسته : ادبیات
نویسنده : جلال‌الدین اکرمی
گروه سنی : ۱٢ تا ۱٨ سال به بالا
سال انتشار : ۱٣٩۴

کتاب حاضر، یکی از کتاب‌های مجموعه «رمان نوجوان امروز» و داستانی است که با زبانی ساده و روان برای گروه‌های سنی (د) و (ه) نگاشته شده است.
کتاب «غریبه و دریا» در چابهار اتفاق می‌افتد. بندری در جنوب بلوچستان. درمحمد نوجوانی تینگی (نژادی سه رگه) است که همزمان با درس خواندن‌هایش روی لنج‌های کالابر کار می‌کند.

شرح کتاب

او مادرش را از دست داده و سال‌هاست که از حال و روز پدرش بی‌خبر است. یک روز درمحمد هنگام شنا در دریا چشمش به یک پری آبی می‌افتد. هراسان از آب بیرون می‌آید. ناگهان توفان شروع می‌شود و لحظه‌هایی پس از آن درمحمد متوجه فریادهای مردی می‌شود که قایقش دستخوش توفان شده است.

درمحمد به کمک پیروک عثمان موفق می‌شود غریبه را از غرق شدن نجات دهد. غریبه‌ای که از حرف زدن تن می‌زند و به آن‌ها می‌فهماند که در جستجوی پری آبی است. درمحمد که دلبسته دخترکی تینگی به نام درناست، هر از گاهی به لنج شکسته‌ای می‌رود که به گل نشسته و پناهگاه اوست. یک روز درمحمد به جای درنا، در لنج شکسته‌اش با غریبه رو به رو می‌شود. غریبه، که زمانی یک دزد دریایی بوده، در جستجوی یک پری آبی است که پیرامون کشتی غرق شده دزدان دریایی سرگردان شده است.

درمحمد برای کشف گنجینه غرق شده در کشتی، به کمک غریبه می‌شتابد و هنگام بیرون کشیدن گنجینه از ته دریا بار دیگر با پری آبی رو به رو می‌شود. درمحمد در پرس و جوهای پیگیرانه‌اش سرانجام به راز پری آبی پی می‌برد و درمی‌یابد که غریبه کسی نیست جز پدر بازیافته‌اش که سال‌ها زندانی بوده و حال برای فروش گنجینه غرق شده و آزاد کردن پری آبی از پیرامون گنجینه طلسم شده، به دوبی رفته است.

در داستان می‌خوانیم: «تکه‌های بادآورده را زیر پیراهنش جا داد. برگشت به سمت ساحل. خودش را به روی لنج شکسته‌اش رساند. لنج کهنه با دماغه فرورفته در خاک، رو به موج‌ها سر خم کرده بود. درودیوار پوسیده و زنگ‌زده‌اش را سبزی جلبک‌ها پوشانده بود. نوک موج‌های بلند دریا به انتهای لنج شکسته می‌خورد و در هوا پخش می‌شد. «دُر محمد» در اتاقک، فرمان را از نخی که به آن بسته بود، باز کرد»

مشخصات کتاب
ناشر : کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
زبان : فارسی
تیراژ : ٧٠٠٠ نسخه
نوع چاپ : مشکی
تعداد صفحات : ۱٧۶
نوبت چاپ : اول
نوع جلد : نرم
شابک : ٩- ٠۱۶۱- ٠۱- ۶٠٠- ٩٧٨
دیویی : ٣ فا ٨
۶٢/
ناظر هنری : هدی حدادی
مدت زمان اثر :