هم‌زمان با ۱۵٠ سالگی رمان «ماجراهای هاکلبری فین»

یک داستان چاپ‌نشده از «مارک تواین» منتشر می‌شود

تاریخ خبر : ۱٣٩۵/۱۱/٠۵

هم‌زمان با ۱۵۰سالگی كتاب «ماجراهاي هاكلبري فين»، ‌قصه‌ي کودکانه‌ای از «مارك تواين» که برای دخترهایش گفته بود،‌ برای نخستین‌بار به چاپ می‌رسد.

شرح خبر

به گزارش خبرگزاري ایسنا و به نقل گاردین، مارک تواین، نویسنده‌ي برجسته آمریکایی داستان‌های کودکانه‌ي زیادی را به نگارش درآورده، اما «دزدیدن شاهزاده اولیومارگارین» تنها اثر به‌جامانده از او در این حوزه است که به‌زودی برای اولین‌بار منتشر می‌شود.

چند ماه قبل صد و پنجاهمین سالگرد انتشار اولین کتاب نویسنده‌ي رمان «ماجراهاي هاکلبری فین» است و به همین مناسبت ۱۶ صفحه‌ي دست‌نوشته‌ از تواین که مربوط به داستانی کودکانه است،‌ برای نخستین‌بار وارد چرخه چاپ می‌شود.

نام این اثر «دزدیدن شاهزاده اولیومارگارین» است و یک پژوهشگر در سال ۲۰۱۱ ميلادي، زمانی آن را کشف کرد که در حال بررسی مدارک و اوراق موجود از تواین در دانشگاه کالیفرنیا بود.‌

«دزدیدن شاهزاده اولیومارگارین» قصه‌ای است که مارک تواین یک شب در سال ۱۸۷۹ ميلادي در پاریس برای دخترانش تعریف کرد. این داستان درباره‌ي پسری است که می‌تواند با حیوانات حرف بزند و از آن‌ها می‌خواهد تا برای نجات شاهزاده‌ای ربوده‌شده به او کمک کنند.

با این‌که خالق رمان «ماجراهاي تام سایر» معمولاً برای دخترانش قبل از خواب قصه می‌گفت،‌ به‌نظر می‌رسد این تنها نمونه‌ي‌ ثبت‌شده از آن داستان‌هاست. به همین علت چاپ اثر تازه‌کشف‌شده‌ي این نویسنده، از اهمیت بالایی برای اهالی دنیای ادبیات برخوردار است.

این داستان را «فیلیپ» و «ارین استد» تصویرگری کرده‌اند که از چهره‌های مطرح ادبیات کودک آمریکا محسوب می‌شوند.  «دابل‌دی» نیز انتشاراتی است که برای اولین‌بار آن را روانه بازار می‌کند. تاریخ انتشار این اثر ۲۶ سپتامبر اعلام شده. تواین سال ۱۸۶۷ ميلادي درست در همین روز اولین کتاب خود را که یک مجموعه‌ي داستان کوتاه بود منتشر کرد.

گفتني است «ساموئل لانگورن کلمنس» معروف به «مارک تواین»، نویسنده و فکاهی‌نویس نام‌دار آمریکایی روز ۳۰ نوامبر ۱۸۳۵ ميلادي در فلوریدای آمریکا متولد شد. او را بیش‌تر به ‌واسطه‌ي‌ رمان‌های «ماجراهای هاکلبری‌ فین» که هنوز جزء آثار بزرگ آمریکا محسوب می‌شود و هم‌چنین «ماجراهای تام سایر» می‌شناسند. تواین در نویسندگی از «چارلز دیکنز» تأثیر گرفت و نویسندگان بسیاری مانند «کورت ونه‌گات»، «ارنست همینگوی» و «ویلیام فاکنر» نيز از او تأثیر گرفتند.