«حسن فرهادبیگی»، متخصص تغذیه اعلام کرد
به کودکان شیر غیرپاستوریزه ندهید
«حسن فرهادبیگی»، متخصص تغذیه با بیان اینکه شیرهای کارخانهای قابل اعتمادتر هستند، گفت: «توصیه میشود مصرف کنندگان از شیرهای پاستوریزه و استریلیزه کارخانهای استفاده کنند.»
فرهادبیگی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، گفت: «در حال حاضر شیری که در کارخانه تولید میشود به دو صورت پاستوریزه و استریلیزه ارائه شده و به دست مصرفکننده میرسد.»
وی در توضیح شیر استریلیزه اظهار کرد: «شیر پاستوریزه، تنها سه روز ماندگاری داشته و جوشانده نمیشود. ولی شیر استریلیزه در حرارت بسیار بالا جوشاندهشده و در بستههای تتراپک بستهبندی میشود و کاملاً عاری از میکروب و دارای ماندگاری بسیار بالاست.»
وی تأکید کرد: «هیچ نگهدارندهای به این شیرها در کارخانهها افزوده نمیشود و مردم میتوانند با اطمینان کامل این فرآوردهها را مصرف کنند.»
فرهادبیگی بیان کرد: «کارخانهها در خرید شیر به چهار فاکتور مهم توجه کرده و با سنجش میزان بار میکروبی، آنتوبیوتیکها، افلاتوکسین و اسپور قارچ در شیر، اقدام به خرید آن میکنند. اگر زمانی میزان این فاکتورها بیش از حد استاندارد باشد، کارخانهها از خریدن شیر امتناع کرده و این شیر برگشتی از طرف کارخانهها در بازار آزاد و در لبنیاتیهای سنتی به فروش میرسد.»
وی با بیان اینکه احتمال افزودن برخی مواد به منظور افزایش ماندگاری شیر توسط دامداران و لبنیاتیهای سنتی وجود دارد، گفت: «یکی از افزودنیهایی که ممکن است به شیر غیرپاستوریزه افزوده شود، جوششیرین است که با قلیاییکردن محیط، ماندگاری را بالا میبرد.»
وی تأکید کرد: «باید از دادن شیرهای غیرپاستوریزه و محلی به کودکان امتناع شود، چرا که احتمال آلودگی این شیرها در سطح وسیع وجود دارد که حتی با جوشیدن نیز از بین نمیروند.»