بلور های نبات
ساخت نبات

آیا میدانید یک (شاخه نبات) چه طور ساخته میشود! پس بیایید باهم "نبات" درست کنیم.
مواد و ابزار مورد نیاز :
ـ یک فنجان آب
ـ سه فنجان شکر
ـ شیشه خالی مربا
ـ مداد
ـ رشته نخ
ـ قابلمه کوچک
ـ اجاق گاز
روش ساخت :
مراقب باشیم: با توجه به اینکه در این آموزش از اجاق گاز استفاده میکنیم حتماموارد ایمنی را رعایت کنید.
1- رشته نخ مناسبی را برای بستن به مدادانتخاب کنید (بهتر است نخی که مورد استفاده قرار میگیرد از جنس نایلون نباشد) و طول نخ باید به اندازهای باشد که به ته شیشه مربا برسد.
2 - یک فنجان آب را در قابلمه ای کوچک بریزید و پس از به جوش آمدن آب شکرها را قاشق، قاشق به ظرف اضافه کنید و پس ازهر بار اضافه کردن تا حل نشدن کامل شکر، قاشق بعدی را اضافه نکنید. (توجه داشته باشید استفاده از پودر قند به دلیل ریزتر بودن دانهها سرعت کار را بیشتر میکند.)
در صورت تمایل از مقداری رنگ خوراکی یا زعفران برای تغییر رنگ نبات استفاده کنید . باید تا زمانی که آب به درجه اشباع * نرسیده است به مایع درون ظرف شکر اضافه کنید. پس از آن محلول شما آماده است .
-3 محلول را در شیشه مربا بریزید و نخ بسته شده به مداد را در دورن شیشه آویزان کنید.
اگر محلول شما اشباع شده باشد می توانید بعد از یک ساعت ، بلورهای ظریف نبات را در اطراف نخ تماشا کنید.
4 - بهتر است ظرف را در محلی قرار دهید که بدون حرکت باشد و از درپوش برای جلوگیری از ورود گردوغبار به درون ظرف استفاده کنید .
معمولا پس یک هفته اگر جنس نخ شما کاملا نخی باشد بلورهای شکر را به صورت زیبایی در اطراف نخ مشاهده خواهید کرد.
محلول اشباع یا سیر شده *
اگر به مقداری از یک حلال مایع(اینجا منظور آب است)، مقدار زیادی از ماده حلشده (بیشتر از آنچه معمولا حل میشود) بیفزاییم اشباع اتفاق میافتد.
