شکر کجایی!
این آزمایش از سری آزمایش های مربوط به شناخت محلولها و فرایند تبخیر است. برای یادگیری بیشتر به آزمایشهای دیگری که در مورد محلولها و فرایند تبخیر است مراجعه کنید. این آزمایشها را در بخش کاردستیهای علمی سایت www.koodak24.ir میتوانید مشاهده کنید
آنچه نیاز دارید..
بشقاب
شکر
لیوان دسته دار با دهانهی بزرگ
قطره چکان
آب
شرح آزمایش
شکر را در لیوان آب حل کنید. قطره چکان را از آب شکر پر کنید.
با قطره چکان در نقاط مختلف بشقاب چند قطره آب شکر بریزید.
وقتی قطرههای آب درون بشقاب خشک شد به دقت به بشقاب نگاه کنید. بلورهای سفید شکر را به جای قطرههای آب میبینید.
آنچه اتفاق میافتد
وقتی که بشقاب را در زیر آفتاب قرار دادید، قطرههای شکر تحت گرما قرار میگیرند و آب قطرهها بخار میشود. درنتیجه بلورهای سفید شکر باقی میمانند. اگر این آزمایش را با چای انجام دهید چه بر جای خواهد ماند. در این آزمایش آب حلال و شکر حل شونده است. آب نیز به بخار تبدیل میشود و به هوا میرود. تبدیل حالت مایع به گاز را تبخیر میگویند.