شکوه قاسم نیا

دسته : شاعران
فعالیت : نویسنده ، بازنویس ، شاعر

شکوه قاسم‌نیا (زاده ۱۳۳۴ در تهران) شاعر و نویسنده اهل ایران است. قاسم‌نیا یکی از نویسندگان مطرح در حوزۀ ادبیات کودکان و نوجوانان است و تاکنون نزدیک به ۴۰۰ ترانه و داستان برای کودکان سروده است.

شرح بانک های اطلاعاتی

قاسم نیا فعالیت ادبی خود برای کودکان و نوجوانان را از سال 1359 و با مجله کیهان بچه ها آغاز کرد. به گفته خودش انتشار مجله گلک در سال 1369 بهانه ای شد برای تمرکز او بر شعر خردسال و نخستین مجموعه شعرش با عنوان "ماه و ماهی" توسط انتشارات قدیانی منتشر شد. 

از او بیش از 150 عنوان کتاب در زمینه ادبیات کودک و نوجوان منتشر شده است. قاسم‌نیا بیشتر برای گروه‌ سنی‌ خردسالان می‌نویسد. او از آن دسته شاعران و نویسندگانی است که کتاب‌هایش را هم کودکان می‌پسندند و هم والدینشان. آثاری که توانسته است مهم‌ترین جوایز ادبی حوزه کودک و نوجوان را برای او به ارمغان بیاورد. 

فعالیت‌های قاسم نیا در عرصه ادبیات کودک و نوجوان:

شکوه قاسم نیا، پس از اتمام تحصیلات دانشگاهی، برای سرگرمی در یک طبقه از خانه‌شان برای تعداد محدودی از بچه‌ها در گروه سنی سه تا پنج سال، مهدکودک خصوصی به نام "عمه جون" را به راه انداخت و برای آن‏ها شعر و قصه می‌ساخت و بدین ترتیب با دنیای بچه‌ها آشنا گشت. 

وی 6 ماه پس از تشکیل مهدکودک خصوصی اش، یعنی در سال 1359، در اولین سمینار "ادبیات کودک در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان"، به منظور استفاده از مطالب در جهت ارتقای بچه‌های مهدکودکش، شرکت کرد. او در سمینار ادبیات کودک با شاعران کودک مانند "مصطفی رحماندوست" و "نیکخواه آزاد" و ... آشنا شد. قاسم نیا سپس به مجله "کیهان بچه‌ها" راه یافت و مسئولیت سردبیری صفحه شعر آن را به عهده گرفت و همان زمان بود که با همسرش آشنا شد.قاسم نیا به ناچار مهدکودک را تعطیل نمود و صفحات "ضمیمه شاپرک" را به کیهان بچه‌ها افزود که محتوای آن به گروه سنی خردسال اختصاص داشت و تمام مطالب آن را خود می‌نوشت. اولین کتاب داستان او با نام "روباه مرغ ندیده" در سال 1365 و اولین کتاب شعرش با نام "مثل یک گل کوچک" در سال 1366 انتشار یافت. او پس از تأسیس انتشارات "نهاد هنر و ادبیات"، مجله "گلک" را در سال 1369 که ویژه خردسالان بود را راه‌اندازی نمود و سردبیری آن را بر عهده گرفت. از انتشارات نهاد هنر و ادبیات کارهایی خوبی ارائه شد که امتیازاتی را هم به دنبال داشت اما پس از مدتی، قاسم نیا به دلایلی از انتشارات و مجله گلک فاصله گرفت.

وی در سال 1370، از کیهان بچه‌ها جدا شد و پس از آن فعالیت‌های گوناگونی در زمینه شعر، قصه و ترانه‌های کودکانه انجام داد که حاصل آن سرودن ترانه‌های بسیار و انتشار چندین کتاب برای کودکان بود و برای او جوایز بسیاری را به همراه داشت. شعر تیتراژ برنامه تلویزیونی «علی کوچولو»/ ترانه‌های برنامه تلویزیونی «محله بهداشت»/ ترانه برنامه تلویزیونی «گنجشکک اشی‌مشی»/ ترانه برنامه تلویزیونی «عمو پورنگ»

سوابق و مسئولیت ها:

راه‌اندازی مهدکودک خصوصی "عمه جون"، در سال 1358/ از جمله مؤسسین "انتشارات هنر و ادبیات"/ عضویت در هیأت مدیره "انتشارات هنر و ادبیات" / مسئول شورای شعر "کیهان بچه‌ها"/ سردبیری مجله "کیهان بچه‌ها"/ سردبیری "مجله شاپرک"/ سردبیری "مجله گلک"، ویژه خردسالان / سردبیری مجله "رشد کودک"/ دبیر ادبی روزنامه "آفتابگردان"/ عضویت در شورای شعر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان/ مدیرمسئول و صاحب امتیاز ماهنامه ادبی "شتاب" 

مشخصات بانک های اطلاعاتی
جنسیت : مونث
جوایز و افتخارات : و ی برای تالیف داستان بلند «هلی فسقلی در سرزمین غول‌ها» و اشعار کتاب «کلاغه به خنده افتاد» در یازدهمین جشنوارهٔ کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دو دیپلم افتخار دربخش شعر و داستان گرفت. «هلی فسقلی در سرزمین غول‌ها» نیز موفق به دریافت جایزه کتاب سال کودک و نوجوان در بخش داستان کودک شد. قصه های شیرین هزارو یک شب یکی از اثار او است.